14 Ιουλίου 2018

Το βίτσιο του Κοτζιά και το γλωσσάρι της ντροπής στην Κύπρο

Ο Κοτζιάς είχε κάνει παρατήρηση σε δημοσιογράφο, επειδή δεν αποκάλεσε τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία", αλλά πΓΔΜ. Εχθές, ο Τσίπρας αποκάλεσε επίσης τα Σκόπια πΓΔΜ. Τι θα κάνει ο Κοτζιάς; Θα κάνει παρατήρηση στον Τσίπρα, που δεν ακολουθεί την δική του γραμμή; [οπερέτα δεν θυμίζει η υπόθεση;]

Αλλά, και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, παρέδωσε επισήμως την πρόσκληση για την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία που αναγράφει την επωνυμία "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας". Μόνο ο Κοτζιάς από τώρα τους αποκαλεί "Βόρεια Μακεδονία". Είναι βίτσιο;

Την απόφαση να προσκληθεί η κυβέρνηση της πΓΔΜ να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, άκουσε κατενθουσιασμένος ο Ζάεφ, και φίλησε το στυλό της υπογραφής. Στις δηλώσεις του είπε ότι ευχαριστεί τον Τσίπρα. Δεν αρκεί. Πρέπει να στήσουν αγάλματα σε Τσίπρα και Κοτζιά, για να μη φανούν αγνώμονες.

Άλλωστε, ίσως χρειαστεί να μετακομίσουν στα Σκόπια, όπου εκεί θα κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς τον φόβο αποδοκιμασιών των Ελλήνων πατριωτών.

Αδιανόητο: Με πρωτοβουλία των Τουρκοκυπρίων και συμμετοχή "προοδευτικών" Ελληνοκυπρίων [κι εκεί υπάρχουν τέτοια φρούτα], αλλά και χρηματοδότηση από την Γερμανία και την Ολλανδία, παρουσιάστηκε τρίγλωσσο έντυπο με τίτλο "Λέξεις που έχουν σημασία: Γλωσσάριο για τη δημοσιογραφία στην Κύπρο". Σκοπός του να "στρογγυλοποιεί" και να αλλοιώνει έννοιες και λέξεις προς ικανοποίηση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Θα λέμε Τουρκικός Στρατός αντί για Αττίλας. Θα λέμε Ε/κ κοινότητα αντί για Κύπρος και πολλές άλλες τέτοιες εκφράσεις προς ικανοποίηση των Τούρκων. Και υπήρχαν ελληνικής καταγωγής που συνέβαλαν σ’ αυτήν την αθλιότητα. Όπως και με τα βιβλία του Σόρος και το διαβόητο ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, όπου αλλάξαμε πολλά που ενοχλούσαν τους γείτονες. Οι οποίοι γείτονες, δεν έκαναν τίποτε φυσικά. Το "γλωσσάρι της ντροπής" είναι ο τίτλος που του έδωσαν οι πατριώτες στην Κύπρο.

Δεν χάνει ευκαιρία να μας δείξει το ηθικό πλεονέκτημά της η Αριστερά, ακόμη και η αμερικανοτραφής. 13.221,06 ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης, «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ». Μήπως θα πρέπει να μάθουμε και ποιος είναι ο μισθός; Ποιο θα είναι το ενοίκιο της κατοικίας της. Επειδή ακούμε για τρελά νούμερα, σε μια Ελλάδα χειμαζόμενη.

Απορία: Αν η κυρία αγόραζε από το Παρίσι τα έπιπλα, μήπως θα στοίχιζαν 3-4 φορές λιγότερο;

Η Ελλάδα ζημιώνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την παράταση στις καρέκλες. Μόνο η Ελλάδα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα για επαναπροωθήσεις προσφύγων, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει η Deutsche Welle. Αρνητικές παραμένουν όχι μόνον η Αυστρία και Ιταλία, αλλά και η Αλβανία με την πΠΓΔΜ αρνούνται μόνιμα κέντρα ασύλου στο έδαφός τους. Πολλή πρόθυμη η αντιλαϊκή κυβέρνησή μας.

Προς γνώση των ελληνικών υπηρεσιών: Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως θα περιοριστούν οι δραστηριότητες της ΤΙΚΑ, που υπάγεται στην τουρκική Πρωθυπουργία και δραστηριοποιείται σε Δυτική Όχθη, Ιερουσαλήμ και Γάζα. Σύμφωνα με αυτά θα επέλθει ένας γενικός περιορισμός σε όλες τις δράσεις της ΤΙΚΑ και έτσι η υπηρεσία αυτή για κάθε ξεχωριστό σχέδιο θα πρέπει να παίρνει άδεια. Εδώ οι πράκτορές της δρουν ανεξέλεγκτα [δεν είναι Ρώσοι, οπότε δεν πειράζει].

Καλλισθένης εν δήμω
 
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου