27 Απριλίου 2018

«Πονοκέφαλος» στην Αγκυρα: Ο «Ορθόδοξος άξονας» σε άσκηση ετοιμότητας – Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Σερβία: «Ο εχθρός είναι κοινός»


Ο «Ορθόδοξος άξονας» ενεργοποιείται όπως και να ονομάσουν…κάποιοι  τις «ασκήσεις» συνεργασίας  των δυνάμεων ..
καταδρομών τεσσάρων βαλκανικών ορθόδοξων χωρών, με στόχο τα νέο-οθωμανικά όνειρα του Τούρκου σουλτάνου Ερντογάν, που επιθυμεί αναβίωση της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας του τρόμου , σύμφωνα και με έγκυρα αμερικανικά ινστιτούτα. 
Το μήνυμα λοιπόν που θα περάσει μέσω αυτής της άσκησης είναι ένα: «Ο εχθρός είναι κοινός».
Έτσι από 1-10 Ιουνίου 2018 θα έχουμε 10ήμερη  άσκηση από επίλεκτα μέλη των μονάδων ειδικών δυνάμεων της  Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, σε ελληνικό έδαφος και έχει και αυτό την σημασία του . Αυτή την άσκηση μπορεί να αποφάσισαν οι επικεφαλείς των τεσσάρων χωρών στη συνάντηση που είχαν στο Βουκουρέστι, αλλά πραγματοποιείται με τις «ευλογίες» του ΝΑΤΟ , λόγω των επικίνδυνων επιδιώξεων του Τούρκου προέδρου που έχει πάρει φόρα και δεν σταματά πουθενά .
Πρόκειται για την δεύτερη άσκηση του είδους και η συμμετοχή ειδικά των χωρών αυτών που θα συμμετέχουν αναβιώνει την ορθόδοξη συμμαχία του 1912-13 και αυτό σίγουρα προκαλεί «πονοκέφαλο» στην Άγκυρα.
Οι επικεφαλείς των τεσσάρων χωρών συναντήθηκαν πριν δύο ημέρες στο Βουκουρέστι και συμφώνησαν στην ανάγκη κοινού βηματισμού για την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στη Σόφια στις 16-17 Μαΐου…επίσημα , διότι ανεπίσημα όλοι συζήτησαν για έκνομη δράση της Τουρκίας στα Βαλκάνια μέσω των πρακτόρων της ΜΙΤ και των «έμμισθων» Ιμάμηδων στα Τζαμιά που αναστυλώνει ο Ερντογάν .
«Τους τελευταίους μήνες, ο Ερντογάν έχει επίσης υποβάλει αξιώσεις σε χερσαία τμήματα της Ελλάδας και Βουλγαρίας. Και πάλι, αυτό δεν είναι μια απλή ρητορική: Τα περιστατικά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη» , αναφέρει προχθές ο έγκριτος Αμερικανός αναλυτής Michael Rubin του American Enterprise Institute…και σίγουρα αυτό απηχεί ως άποψη και από την κυβέρνηση Τραμπ.
«Η Τουρκία καθοδηγείται από  ιδεολογικά  και αντι-αμερικανικά κίνητρα από την ανωτάτη ηγεσία της χώρας . Ο νέος  τουρκικός στρατός είναι τώρα ο «κινητήριος μοχλός» του ισλαμισμού και όχι το προπύργιο του κοσμικού κράτους», τονίζει ο ίδιος.
Εμείς υπενθυμίζουμε ξανά την «αναβίωση της  βαλκανικής συμμαχίας  του 1912-13 την οποία είχαν «δει» οι Αμερικανοί αναλυτές της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση εδώ και δύο χρόνια.
Η αναβίωση των «συμμάχων»  των βαλκανικών πολέμων θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την Βουλγαρία,  την Σερβία και την Ρουμανία . Η  ΠΓΔΜ οδηγείται από τον αλβανικό εθνικισμό σε διάλυση και το κομάτι της θα περιέλθει στην Σερβία.
Οφείλουμε όμως ότι και να λένε κάποιοι  , να έρθουμε πιο κοντά με «γείτονες» όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία και να δημιουργήσουμε αυτόν τον «ορθόδοξο άξονα» , οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών συμφερόντων….. και έτσι υλοποιείται ήδη ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση  .
Με την υλοποίηση του οι οικονομικές σχέσεις όλων των προαναφερθέντων χωρών θα αναβαθμιστούν  κατακόρυφα , ενώ ο άξονας θα είναι  ανταγωνιστικός στην τουρκική επιχειρηματική, πολιτική , θρησκευτική «διείσδυση» προσδίδοντας έναν άλλο χαρακτήρα στην περιοχή.
Ο « ορθόδοξος άξονας»….. να μην το ξεχνάμε,  πολέμησε σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία και μετά από 100 και πλέον χρόνια πιθανότατα να ξανακληθεί να πράξει το ίδιο με τις «ευλογίες» της δύσης,  που θέλει να βάλει τις χώρες αυτές να « βγάλουν το φίδι από την τρύπα» …που έφτιαξε ο Ερντογάν   .
.πηγή: ΦΩΝΑΚΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου