12 Νοεμβρίου 2019

Με λόγια ο κινέζος Σι Τζινπίνγκ"έχτισε ανώγεια και κατώγια " για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Όχι μόνο συμφωνώ να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά θα έχετε και τη στήριξή μας










si-kariatida-arthro

Τη  παρακάτω δήλωση  έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα.

Δεκάδες άλλοι έχουν κάνει στο παρελθόν  εδώ και 40 χρόνια τις ίδιες δηλώσεις.Με λόγια ο κινέζος Σι Τζινπίνγκ"έχτισε ανώγεια και κατώγια"'  για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

 

«Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη ανέξοδη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα σήμερα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

Ευτυχώς δεν είπε ο,τι τα μάρμαρα του παρθενώνα είναι προϊόντα πολιτισμού της ΕΕ... η κάτι παρόμοιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου