04 Αυγούστου 2023

Αντίσταση στα αντιβιοτικά: Άλλος ένας τρόπος να…πλασάρουν το τεχνητό κρέας!! – video




 
Πολύ σοβαρό θέμα που ελάχιστοι έχουν υπόψιν!

Τρία από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου προμηθεύονται κοτόπουλα με αντιβιοτικά από έναν παραγωγό πουλερικών στην Πολωνία που συνδέεται με την εξάπλωση των θανατηφόρων υπερμικροβίων.    

Η SuperDrob, μια μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία παραγωγής κρέατος, προμηθεύει κατεψυγμένα προϊόντα κοτόπουλου σε όλη τη βρετανική αγορά (και όχι μόνο).

Μια έρευνα των ITV News, The Bureau of Investigative Journalism και The Guardian ανακάλυψε ότι η SuperDrob προμηθεύεται κοτόπουλα από φάρμες που χρησιμοποιούν την ίδια ομάδα αντιβιοτικών σε πουλερικά, η οποία είναι επίσης κρίσιμη για τη θεραπεία της ανθρώπινης μόλυνσης.


Η εταιρεία συνδέθηκε με ένα ξέσπασμα ανθεκτικής στα αντιβιοτικά σαλμονέλας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη το 2020, η οποία σκότωσε πέντε ανθρώπους και μόλυνε περίπου 1.300 άλλους.

Μια επιστολή που ελήφθη μέσω του αιτήματος Freedom of Information από την Επικεφαλής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου Christine Middlemiss προς την Πολωνή ομόλογό της τον Δεκέμβριο του 2020 ανέφερε ότι οι έρευνές της «έχουν πλέον σταθερά συνδέσει τα κρούσματα με κατεψυγμένα, ωμά ψημένα προϊόντα κοτόπουλου που εισάγονται από την Πολωνία και με μια συγκεκριμένη παραγωγή πουλερικών εταιρεία στην Πολωνία».

Περίπου 2μιση χρόνια μετά, πραγματοποιήθηκαν δείγματα συλλέχθηκαν από διαφορετικές πτηνοτροφικές μονάδες σε διαφορετικές τοποθεσίες στην Πολωνία, οι οποίες παράγουν κοτόπουλα για την SuperDrob.

Τα δείγματα βρέθηκαν θετικά σε βακτήρια – συμπεριλαμβανομένου του E. Coli, μιας πηγής τροφικής δηλητηρίασης στους ανθρώπους – ανθεκτικά στις φθοροκινολόνες, την ίδια ομάδα αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται στον άνθρωπο για τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από τον καθηγητή Ιατρικής Μικροβιολογίας, Tim Walsh και την ομάδα του.

Ο ίδιος παραδέχθηκε στους δημοσιογράφους ότι είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό ότι τα ίδια αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στα ζώα.

Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της χρήσης αντιβιοτικών στα αγροκτήματα και της αντίστασης που εμφανίζεται, και στη συνέχεια αυτού που συμβαίνει στον ανθρώπινο πληθυσμό».

Νομίζατε ότι μέχρι τώρα τρώγατε υγιεινά;;;

Πρόκειται σίγουρα για ακόμα ένα θέμα πάνω στο οποίο θα πατήσουν προκειμένου να πλασάρουν με μεγαλύτερη ευκολία και σε μεγαλύτερο εύρος πληθυσμού τα τεχνητά (και…«ασφαλή» από αρρώστιες) κρέατα:

freepik photo

Κάντε μία κλήση αγάπης στο 19820 και βοηθήστε τα παιδιά σε ανάγκη
00:00
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου