Με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εισόδημα ο εκπρόσωπος των συμφερόντων στην Ελλάδα, ο οποίος καθορίζει την οικονομική πολιτική, ασκεί κριτική και πιέσεις για να συντομεύουν την σφαγή στα λαϊκά εισοδήματα.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίασε βιβλίου σχετικού με την οικονομική κρίση, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τόνισε για άλλη μια φορά την άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης (σφαγής) "για να υπάρξει ξανά εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας μας" !!!


Σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «A Financial Crisis Manual - Reflections and the RoadAhead» (Εγχειρίδιο Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κρίσεων) σε επιμέλεια Δ. Θωμάκου, Π. Μονοκρούσου και Κ. Νικολόπουλου (Εκδόσεις Palgrave-Macmillan), ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε στο κοινό που παρακολουθούσε ότι είναι απαραίτητη η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης έτσι ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία.

Στην μικρή του ομιλία τόνισε ότι η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης θα δώσει την δυνατότητα να επιστρέψουν οι καταθέσεις, ενώ παράλληλα θα αποκατασταθεί και η γραμμή χρηματοδότησης προς τις τράπεζες. Υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσει η χώρα μας να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά και να έχει περισσότερες δυνατότητες στην διεκδίκηση μιας λύσης για το χρέος.

Αναγνωρίζει την ύπαρξη καπιταλιστικής κρίσης

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι οι κίνδυνοι στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ακόμα υπαρκτοί και δεν επιτρέπεται εφυσηχασμός. Παράλληλα αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως στο προσφυγικό, στο δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ, στην κατάσταση που επικρατεί στο οικονομικό μοντέλο της Κίνας, στους γεωπολιτικούς κινδύνους που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Μέση Ανατολή.

«Η πολιτική που ακολουθείται παγκοσμίως δεν είναι επαρκώς ευέλικτη» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η νομισματική πολιτική, όσο καινοτόμος και αποτελεσματική και αν είναι, δεν μπορεί να επιτύχει όλους τους στόχους της οικονομικής πολιτικής»

iplusnews