13 Μαρτίου 2016

Κούλουμα με παραδοσιακό μέλι και χειροποίητες μαρμελάδες της Φλώρινας "BIOFLORINA"

                                                                                                                                  Κάντε κλίκ πάνω στην φωτογραφία για να την δέιτε πιο καθαρά

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας.
Η αφετηρία της Σαρακοστής είναι για τη χώρα μας μια ιδιαίτερη μέρα και γιορτάζεται κατά κύριο λόγο με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα, με την παραδοσιακή λαγάνα, την ταραμοσαλάτα και τις ελιές, μαρμελάδες μέλι  κ.α.

Την ημέρα αυτή συνηθίζονται οι εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς, άλλωστε είναι μια γιορτή που ταιριάζει περισσότερο στην επαρχία με φόντο τη φύση και το πράσινο και ο νομός Φλώρινας είναι ιδανικός για αυτό .


Η χαρά όλων αλλά ιδιαίτερα των παιδιών είναι το πέταγμα του χαρταετού που θέλει ιδιαίτερη μαστοριά και ιδανικές καιρικές συνθήκες φυσικά. Κάποιες πληροφορίες ερμηνεύουν το πέταγμα του χαρταετού σαν την επιθυμία του ανθρώπου να διώξει μακριά το κακό.




Μερικά από τα πιο διαδεδομένα εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας.

  Εκτός απο τα θαλασσινά: γαρίδες, καραβίδες, αστακός, καβούρια, χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές.
Οστρακοειδή: μύδια, στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές.
Όσπρια: φασολάδα, σαλάτα.
Λαχανικά: κάθε λογής σαλάτες και τουρσί
Λαγάνα είναι και οι  παραδοσιακές  χειροποίητες μαρμελάδες οι οποίες συνδιάζονται υπέροχα καθώς και το παραδοσιακό μέλι όπως αυτά της 'BIOFLORINA"
                                                                                                                                  Κάντε κλίκ πάνω στην φωτογραφία για να την δέιτε πιο καθαρά

Το παραδοσιακό μέλι και τις χειροποίητες μαρμελάδες " BIOFLORINA" οι οποίες παρασκευάζονται στον νομό της Φλώρινας θα τις βρούμε στο γνωστό κατάστημα στο κέντρο της πόλεως της Φλώρινας "Καβα Πάντου  "Πλατεία Γ. Μόδη 4, Φλώρινα

Phone: (+30) 2385.0.29623

Οταν πραγματικά θέλουμε η διατροφή μας να είναι απαλλαγμένη απο χημικά πρόσθετα, και επικίνδυνα για την υγεία μας συντηρητικά, επιλέγουμε προιόντα που παρασκευάζονται στον τόπο μας απο φρούτα του τόπου μας όπως αυτά της Biokott- BIOFLORINA.

.Η  'Biokott- BIOFLORINA" είναι ο διακριτικός τίτλος Αγροτικού Συνεταιρισμού Φλώρινας, και οι γυναίκες του συνεταιρισμού  κυρίως,  επιλέγουν  και παρασκευάζουν  μαρμελάδες απο φρούτα του δάσους της  της περιοχής Πρεσπών,  μια περιοχη ισως η μοναδική στην Ελλάδα, στην οποία τα φυτοφάρμακα είναι μια άγνωστη λέξη για τους μικροαγρότες της περιοχής Πρεσπών Φλώρινας.

Οσοι επιθυμούν καταστήματα - και καταναλωτές να παραγγείλουν παραδοσιακό μέλι και χειροποίητες μαρμελάδες , παρασκευασμένες με παραδοσιακές συνταγές της Φλώρινας χωρίς συντηρητικά με 75% φρουτο - και φρούτο του δάσους - τροφή και ταυτόχρονα φάρμακο <<Η τροφή σου είναι το φάρμακο σου >> Υπποκράτης  μπορουν να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα:  6978276141- 698 4798096 αποστέλλουν άμεσα σ

ε δυο εργάσιμες ημέρεςσε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου