19 Οκτωβρίου 2016

Ισοπεδώσει τα πάντα ανενοχλητος


«Ανένδοτο» για να φύγει η Χούντα!

Πραγματικά, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα ξεφεύγει από τα όρια ενός δικαστικού και πολιτικού πραξικοπήματος. Αν δε επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει την τροπολογία – ντροπή που θα κλείνει τα κανάλια σε πέντε ημέρες, τότε επιβεβαιώνεται ο όρος Χούντα αλλά και η διαπλοκή που έχει στήσει η κυβέρνηση με τους νέους καναλάρχες.
Εμφορούμενος από την πίεση που του ασκούν Μαρινάκης και Σαββίδης κατά κύριο λόγο αλλά και ο Αλαφούζος, ο Νίκος Παππάς θέλει να ρίξει «μαύρο» στα κανάλια ώστε μην έχουν διαφημιστική πίτα και να μην είναι ανταγωνιστικά στους νέους καναλάρχες. Αν η τροπολογία πάει τώρα στη Βουλή, κι ενώ το ΣτΕ πάγωσε προς το παρόν την κυβέρνηση με την απόφασή του, τότε πράγματι θα μιλάμε για εκτροπή της δημοκρατίας και της νομιμότητας.
Ήδη, ο Παππάς και το «γιουσουφάκι» του στη Γενική Γραμματεία άρχισαν να πετάνε κορώνες ότι αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα της προκαταβολής και θα πάμε στο παλαιό, διεφθαρμένο καθεστώς.
Είναι η ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποδείξει ότι μπορεί να είναι ηγέτης. Να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για το εν εξελίξει πραξικόπημα, να πει ότι η ΝΔ θα δώσει από 10 άδειες των 30 εκατομμυρίων και να κηρύξει ανένδοτο για να φύγει η Χούντα. Και στη συνέχεια να σηκωθεί και να φύγει από τη Βουλή καταγγέλλοντας την πολιτική χολέρα. Τα πράγματα πλέον είναι απλά και ξεκάθαρα, δεν υπάρχουν ούτε μεσοβέζικες λύσεις, ούτε «βελούδινη» αντιπολίτευση. Είναι αυτοί και εμείς. Είναι οι πραξικοπηματίες και όσοι στηρίζουν τη δημοκρατία και την ελευθερία της ενημέρωσης.
Η κυβέρνηση και η αριστερά έχουν οδηγηθεί σε πολύ ολισθηρό δρόμο. Το γεγονός και μόνο ότι η Αυγή και η Κόντρα Νιουζ προέβησαν σ' αυτό το αίσχος, να δημοσιοποιήσουν προσωπικά δεδομένα του αντιπροέδρου του ΣτΕ ώστε να τον εκβιάσουν ή να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, αυτό τα λέει όλα. Πολλοί είναι πλέον αυτοί που μιλούν για το νέο αυριανισμό ή «αυγισμό» με τις ευλογίες της μαφίας του Μαξίμου με παίζει πλέον με τόσο βρόμικα μέσα. Ο εισαγγελέας ζήτησε έρευνα για την υποκλοπή των e-mail από τον ανώτατο αυτόν δικαστικό, κάτι που δείχνει ότι το τοπίο είναι βορβορώδες. Μοιάζει με έναν βόθρο που συνεχώς βγαίνουν λύματα από άθλιους ψευτοαριστερούς που σπεύδουν να υπηρετήσουν το σύστημα Παππά – Τσίπρα.
Είναι θλιβερό για την ιστορία της Αριστεράς να έχει τέτοιους ανθρώπους στο τιμόνι που ανέχονται (ή τελικά είναι πίσω από τους άλλους) να δημιουργείται μια τόσο βρόμικη ατμόσφαιρα. Περιμένουμε τον Τσίπρα να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες, όμως, φανταζόμαστε ότι είναι τόσο εκνευρισμένος που μπορεί να απευθυνθεί στους δικαστές του ΣτΕ και να τους πει: «Ξέρετε τι ψηφίσατε; Ξέρετε ότι πήγατε κόντρα στην εισήγησή μου; Μήπως να ξαναψηφίσετε;»
Το έχει ξανακάνει άλλωστε, ο Στάλιν είναι στο DNA του.



 

Ισοπεδώνει τα πάντα ανενόχλητος

Πραγματικά, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα ξεφεύγει από τα όρια ενός δικαστικού και πολιτικού πραξικοπήματος. Αν δε επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει την τροπολογία - ντροπή που θα κλείνει τα κανάλια σε πέντε ημέρες, τότε επιβεβαιώνεται ο όρος Χούντα αλλά και η διαπλοκή που έχει στήσει η κυβέρνηση με τους νέους καναλάρχες. Εμφορούμενος από την πίεση που του ασκούν Μαρινάκης και Σαββίδης κατά κύριο λόγο αλλά και ο Αλαφούζος, ο Νίκος Παππάς θέλει να ρίξει "μαύρο" στα κανάλια ώστε να μην έχουν διαφημιστική πίτα και να μην είναι ανταγωνιστικά στους νέους καναλάρχες. Αν η τροπολογία πάει τώρα στη Βουλή, κι ενώ το ΣτΕ πάγωσε προς το παρόν την κυβέρνηση με την απόφασή του, τότε πράγματι θα μιλάμε για εκτροπή της δημοκρατίας και της νομιμότητας. Το αν θα συμβεί αυτό θα το μάθουμε πιθανότατα στις 5 το απόγευμα όταν ο Τσίπρας θα μιλήσει στη Βουλή και θα επιχειρήσει να ρίξει τις ευθύνες στη ΝΔ. Θα μιλήσει για την...


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου