Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Συγκέντρωση εκατοντάδων συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Υγείας


sintaxiouhoi_kotzia

Απαιτούν, δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας - Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, να μπει «φρένο» στην ιδιωτικοποίηση και στις περικοπές

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν εκατοντάδες συνταξιούχοι ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ- ΠΣΣ Δικηγόρων.

Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα, σημειώνουν: «Η κατάσταση στην Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέρα με τη μέρα γίνεται απελπιστική».

Χαρακτηριστικό είναι, όπως υπογραμμίζουν πως: «Το κλείσιμο νοσοκομείων, των ιατρείων του ΙΚΑ και άλλων δομών Δημόσιας Υγείας, η συρρίκνωση προσωπικού, η λεγόμενη μεταρρύθμιση που προπαγανδίζει η κυβέρνηση οδηγεί στην:

Οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας δωρεάν καθολικής Υγείας και περίθαλψης για όλους.

IMG_6522
IMG_6521
IMG_6520


Μεταφέρει το κόστος στους ασφαλισμένους και στα Ταμεία.

Μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε εμπόρευμα για τους κερδοσκόπους και τους εμπόρους του ανθρώπινου πόνου.

Το κόστος των εξετάσεων και της φαρμακευτικής αγωγής μεταφέρεται στην τσέπη των ασφαλισμένων και πληρώνουν 4 φορές για την Υγεία, άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων που πολλές φορές φτάνει το 75% της τιμής».

Απαιτούν, δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας - Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, να μπει «φρένο» στην ιδιωτικοποίηση και στις περικοπές. Αλλά και Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Άνοιγμα νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας - Ιατρείων του ΙΚΑ όπου έχουν κλείσει.

IMG_6515
IMG_6514
IMG_6513
IMG_6516


Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου