25 Μαΐου 2018

ΣΥΡΙΖΑια Ρ.Δούρου: Η θηλυκότητα δεν είναι προνόμιο ενός φύλου ( ...Μπορούν και οι αντρες να είναι θηλυκοί )



Μετά την Θεσσαλονίκη, με το σύνθημα «Παρούσα»
και κεντρικό θέμα την… θηλυκότητα το Athens Pride 2018 θα διοργανωθεί για μία ακόμη φορά στην Πλατεία Συντάγματος και στην Αθήνα, στις 9 Ιουνίου.
«Παρούσες» σε αυτό δήλωσαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά καθώς και η αντιδημάρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη που εκφράστηκαν θερμά για το Athens Pride, επαινώντας το φετινό «φεμινιστικό» κεντρικό σύνθημα.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Δούρου τόνισε σε σχέση με την θηλυκότητα και τις γυναίκες: «Αγαπητοί πρέσβεις, κυρίες και κύριοι το Pride έχει γίνει θεσ
μός. Θέλω να αναφερθώ στην εφετινή επιλογή τού κεντρικού θέματος. Η επιλογή γίνεται κάθε χρόνο από αυτούς που θωρακίζουν τον θεσμό, ώστε να έχει παρόν και μέλλον. Είναι κρίσιμης σημασίας, αναδεικνύει πτυχές και υπογραμμίζει κάποιες άλλες. Φέτος, μιλάμε για τη θηλυκότητα με έναν έξοχο τρόπο. Δεν είναι προνόμιο ενός φύλου όπως καταγράφεται στην ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, δεν είναι καν προνόμιο στις περισσότερες χώρες. Γι’ αυτό φέτος βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί «Παρούσα» και η Περιφέρεια Αττικής είναι από καιρό παρούσα».

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου