07 Μαΐου 2018

Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ: Περνάμε σε ένα νέο κύκλο διευρυμένης φτωχοποίησης Η κατοχή θα συνεχιστεί, η αυστηρή εποπτεία θα συνεχιστεί και οι εκλογές δεν θα αλλάξουν τίποτα



Ο κος Μητσοτάκης δηλώνει ότι ο Τσίπρας τελείωσε και είναι έτοιμος να αναλάβει. Η κα Γεννηματά λέει σωστά ότι μετά τον Αύγουστο που ξεκινάει μια άλλη κατάσταση, ίσως και ένα άλλο μνημόνιο, πρέπει ο λαός να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει τις τύχες του αλλά τόσο ο γαλάζιος αρχηγός, όσο και το παλαιό και νέο ΠΑΣΟΚ κινούνται πάνω στις ίδιες ράγες, μεταξύ μας, σε όσα λέει ο κος Βούτσης.

Δηλαδή ότι όλα τα μέτρα θα εφαρμοστούν και τίποτα δεν θα παρθεί πίσω. Όλοι φωνάζουν προς το Βερολίνο: «καθρέφτη, καθρεφτάκι μου ποια είναι η ομορφότερη από όλες;

Αλλά κανείς δεν βλέπει το πραγματικό αντιλαϊκό είδωλό του στον καθρέφτη. Κανείς δεν βλέπει που οδηγείται η χώρα και πόσο απαίσια και εθνοκτόνο πολιτική καθρεφτίζει το είδωλό τους. Πάσχουν όλοι από οπίσθιο, μνημονιακό, πυρηνικό καταρράκτη.





Η λύση, είναι μία ... ή μάλλον δυο:

1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

2. ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΛΗ Η ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΑΠΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ!

Όποιος νομίζει πως τα ΚΙΝΑΙΔΟΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΣ!


Καλλιόπη Σουφλή





Καλημέρα στην κατεχόμενη περιοχή που σε λίγο θα μειώσει πάλι τις συντάξεις και το αφορολόγητο.


Όλοι ζητάνε εκλογές. Όλοι θέλουν να υπάρξει ένας νέος συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων να χειριστεί τα πράγματα.

Όλοι λένε στον κο Τσίπρα δεν πάει άλλο!

Ο Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Ιούνιο τη κα Μέρκελ και τον νέο υπουργό Οικονομικών τον κο Σολτς, ο οποίος όπως λένε κινείται πάνω στις γραμμές του Σόιμπλε.

Ο ΣΎΡΙΖΑ κραδαίνει στα χέρια τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις υπερ-αποδόσεις από την υπερ – φορολόγηση.

Περίπου 16 δις πρωτογενή πλεονάσματα μάζεψε σε 3 χρόνια από το 2015 έως και το 2017. Και τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής λέει προς το λαό και προς την πλευρά των δανειστών, ότι όσο μέτρα έχουν προνομοθετηθεί θα εφαρμοστούν πλήρως και ότι είναι άκαιρό να συζητάμε για μέτρα που μπορεί να παρθούν πίσω.

Δηλαδή λέει προς όλους τους συνταξιούχους ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πορευτούν σωστά και έντιμα απέναντι στο Βερολίνο και στους δανειστές και μαζί με τη μείωση των συντάξεων θα περάσουμε σε ένα νέο κύκλο διευρυμένης φτωχοποίησης.

Από την πλευρά βέβαια της αντιπολίτευσης δεν υπάρχει καμία κριτική και ούτε ένας επικριτικός λόγος απέναντι στο Βερολίνο και στους δανειστές.

Ο κος Μητσοτάκης δηλώνει ότι ο Τσίπρας τελείωσε και είναι έτοιμος να αναλάβει. Η κα Γεννηματά λέει σωστά ότι μετά τον Αύγουστο που ξεκινάει μια άλλη κατάσταση, ίσως και ένα άλλο μνημόνιο, πρέπει ο λαός να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει τις τύχες του αλλά τόσο ο γαλάζιος αρχηγός, όσο και το παλαιό και νέο ΠΑΣΟΚ κινούνται πάνω στις ίδιες ράγες, μεταξύ μας, σε όσα λέει ο κος Βούτσης.

Δηλαδή ότι όλα τα μέτρα θα εφαρμοστούν και τίποτα δεν θα παρθεί πίσω. Όλοι φωνάζουν προς το Βερολίνο: «καθρέφτη, καθρεφτάκι μου ποια είναι η ομορφότερη από όλες;

Αλλά κανείς δεν βλέπει το πραγματικό αντιλαϊκό είδωλό του στον καθρέφτη. Κανείς δεν βλέπει που οδηγείται η χώρα και πόσο απαίσια και εθνοκτόνο πολιτική καθρεφτίζει το είδωλό τους. Πάσχουν όλοι από οπίσθιο, μνημονιακό, πυρηνικό καταρράκτη.

Σιγά σιγά βαδίζουμε προς το θέρος εν μέσω φωνών για εκλογές και πληροφοριών για σπασίματα εκλογικών περιφερειών, όπως η Β΄ Αθηνών. Ο Αλέξης Τσίπρας γράφοντας άρθρο στην εφημερίδα των Συντακτών μιλάει πάλι για καθαρή έξοδο και για ένα αποφασιστικό βήμα που θα φέρει περισσότερη ελευθερία στον σχεδιασμό στήριξης της κοινωνίας. Ας είμαστε ρεαλιστές και ας δούμε τα πράγματα στις πραγματικές διαστάσεις τους.

Η κατοχή θα συνεχιστεί. Η αυστηρή εποπτεία θα συνεχιστεί. Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έστειλε ήδη τα πρώτα μηνύματά του. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη Γερμανοί οικονομολόγοι, όπως ο κος Γκιάτσε γράφουν στις γερμανικές εφημερίδες ότι η Γερμανία κερδίζει από τον εκβιασμό της Ελλάδας. Κάθε αρνητική αναφορά για τις οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα, είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερα επιτόκια για τα γερμανικά κρατικά ομόλογα. Αντίθετα, τα ομόλογα της Ελλάδας και άλλων χωρών που περνάνε κρίση, αυξήθηκαν!

Ακόμη και μια ολοκληρωτική πτώχευση της Ελλάδος, γράφει ο Γερμανός οικονομολόγος, θα είχε καθαρό αποτέλεσμα για τα γερμανικά ταμεία. Η Ελλάδα είναι δορυφόρος και κατεχόμενη περιοχή.

Όλοι βλέπουν ως λύτρωση τις εκλογές για τη χώρα, αλλά ουδείς έχει ένα πρόγραμμα αντίστασης απέναντι σε αυτό που συμβαίνει. Όλοι μιλάνε για μια αόριστη επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς να έχουν κανένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Οι πάντες μιλάνε για αόρατους επενδυτές που θα αποβιβαστούν στην Ελλάδα και θα ρίξουν τα χρήματά τους σε αυτήν εδώ τη γη, αποδεχόμενοι τη φορολογία της, τους μετανάστες της, τη γραφειοκρατία της και τις συμπλοκές μεταξύ των πολιτικών της.

Ο Τσίπρας – που έχει πλέον φτιάξει ένα αρχηγικό κόμμα μπετόν και τα στελέχη του φωνάζουν: «Τσίπρας και ξερό ψωμί», – κοιτάει τον καθρέφτη της εξουσίας και λέει: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, υπάρχει κανείς ηθικότερος από εμένα;».

Ο Μητσοτάκης, κοιτάει και αυτός τον καθρέφτη και φωνάζει: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου: εγώ θα κάνω τη διαφορά». Ποια διαφορά, ούτε ο ίδιος δεν ξέρει.

Η κα Φώφη, θέλει εκλογές γιατί πιστεύει ότι χωρίς τη Φώφη, δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, η χώρα είναι σε υπερ – λιτότητα, σε μνημόνιο, με ισοπεδωμένη αγορά και εθνική οικονομία. 
Ακούγονται φωνές για μείωση της ανεργίας, ενώ η πραγματικότητα είναι η μαζική φυγή των νέων στο εξωτερικό και η ρευστοποίηση μεγάλου μέρους των ιδιωτικών περιουσιών. 

Όπως διάβαζα εφημερίδες είδα τη δήλωση μιας συγγραφέως που εύστοχα λέει: ότι την Αριστερά τη βρίσκεις πλέον μόνο στα λεξικά!

Ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών, έχουν ταυτίσει πλήρως τον Τσίπρα με τους προκατόχους του και τον Μητσοτάκη. 
Ο δε Κυριάκος, όταν μιλάει για την όλη κατάσταση και αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις είναι στην κυριολεξία: μνημόνιο και ξερό ψωμί. Μιλάει για ανάπτυξη μιας οικονομίας της οποίας η όποια απόδοση περιέρχεται άμεσα στους Γερμανούς.

Η Τουρκία βαδίζει προς τις εκλογές και ο Ερντογάν επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία, και επιτίθεται εναντίον του Κεμάλ Ατατούρκ λέγοντας ότι η συνθήκη του 1923 δεν είναι πλέον νίκη για την Τουρκία και ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ ηττήθηκε.

Μάλιστα έδωσε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα απόρρητα κείμενα της συνθήκης της Λωζάνης. Ο Ταγίπ καθημερινά θέλει να δείξει ότι μόνο οι ισλαμιστές και φυσικά ο ίδιος, μπορούν να επαναφέρουν την ισχύ στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ βάζει μπλόκο στην πώληση των F- 35 αλλά και στην αναβάθμιση των F-16 της Τουρκίας.

Η Άγκυρα απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ και χαρακτηρίζει εσφαλμένη και παράλογη την απόφαση Τραμπ.

Όμως οι Αμερικανοί παρακολουθούν πλήρως τις κινήσεις των Τούρκων και τις επαφές τους με Ρώσους και Κινέζους. Και πολλοί γερουσιαστές είναι θυμωμένοι για όλα αυτά. Άλλωστε, το πάγωμα της πώλησης των F-35 είναι ένα μέτρο του Αμερικανού Προέδρου απέναντι στην αγορά των S-400 από τη Ρωσία.

Η προκλητική καμπάνια του Ερντογάν μεταφέρεται και εκτός Τουρκίας. Θα μιλήσει και ενώπιον πολλών μουσουλμάνων στις 20 Ιουνίου στη Βοσνία. Επειδή μπλοκάρουν τις κινήσεις του οι Ευρωπαίοι, μεταφέρει τη δράση του σε άλλες περιοχές.

Με πολλά σχόλια το διαδίκτυο παρουσίασε την επίσκεψη – περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στη Θράκη.

Υπάρχουν έντονες φήμες και πληροφορίες, ότι ο πρώην πρωθυπουργός προθερμαίνεται, αναμένοντας μια ώρα και γεγονότα που θα σημάνουν την επιστροφή του. Κάποιοι ενδεχομένως θέλουν να συμβεί αυτό, κάποιοι άλλοι δεν θέλουν.

Παρακολουθώ επίσης, τις τελευταίες ημέρες διάφορες πληροφορίες που δημοσιεύουν οι εφημερίδες, όπως τα ΝΕΑ, η Kontranews και άλλες, γύρω από μια προβοκάτσια που τεκταίνεται σε βάρος του αρχηγού της ΕΥΠ, κου Γιάννη Ρουμπάτη από ένα παλαιό κύκλωμα εντός της Υπηρεσίας.

Σε αυτά τα δημοσιεύματα δεν υπάρχουν ονόματα, δεν αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία ούτε για τους πρωταγωνιστές της προβοκάτσιας, ούτε για τα σχέδια σε βάρος του κου Ρουμπάτη.

Παρατήρησα όμως ότι σιγά σιγά διοχετεύεται η άποψη ότι ουδέποτε υπήρξε απειλή εναντίον του Κώστα Καραμανλή, δηλαδή ουδέποτε υπήρξαν γνήσια έγγραφα πληροφοριών για απειλή κατά της ζωής του Καραμανλή.

Σιγά σιγά δημοσιεύεται η άποψη ότι το σχέδιο ΠΥΘΙΑ ήταν κατασκευασμένο προκειμένου να ηρωποιηθεί ή να ξεπλυθεί ο Καραμανλής. Δεν ξέρω που θα φτάσει το πράγμα σε αυτή την ιστορία που είχε σχέση με το έντονο φλερτ του Καραμανλή με τον Πούτιν και τα φιλορωσικά ανοίγματά του.

Δεν ξέρω αν οι Ρώσοι ή άλλοι έπαιξαν παιχνίδια στη διάρκεια απομάκρυνσης και εκλογικής συντριβής του Καραμανλή, προκειμένου να έρθει ο Παπανδρέου.

Τα μόνα που ξέρω είναι οι αλλεπάλληλες αφηγήσεις για εκείνη την περίοδο που έχω από τον ίδιο, από το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Προκόπη Παυλόπουλο, από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ και άλλους.

Γεγονός είναι ότι ο Καραμανλής πήρε το μήνυμα ότι είναι αδιανόητες οι ανεξάρτητες σχέσεις χώρας μέλους του ΝΑΤΟ με τη Μόσχα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου