07 Μαΐου 2018

(FULL VIDEO) : Η ορκομωσία του Β.Πούτιν - Ο άνδρας που έκανε ξανά την Ρωσία υπερδύναμη πρόεδρος για 4η φορά

.

Live: Η ορκομωσία του Β.Πούτιν - Ο άνδρας που έκανε ξανά την Ρωσία υπερδύναμη πρόεδρος για 4η φορά

Αυτή την στιγμή ο κατά πολλούς πραγματικά πιο ισχυρός άνδρας του πλανήτη ορκίζεται για να αναλάβει για τέταρτη φορά την προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας: Ο Β.Πούτιν βρίσκεται στο Κρεμλίνο για την επίσημη τελετή της επανεκλογής του.

Η ορκομωσία θα λάβει χώρα στην αίθουσα Andreyevsky Hall στο Kremlin Grand Palace.
Επανεξελέγη τον Μάρτιο με το 76,7% των ψήφων, το πιο υψηλό ποσοστό από τότε που ανήλθε στην εξουσία και πλέον ο Πούτιν έχει επιβληθεί περισσότερο από ποτέ ως ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.
Με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του και με ποσοστό συμμετοχής μεγαλύτερο από αυτό των προεδρικών εκλογών του 2012 ο Πούτιν ευχαρίστησε το βράδυ της επανεκλογή του τους Ρώσους και δήλωσε ότι σε αυτή τη μεγάλη νίκη βλέπει «την εμπιστοσύνη και την ελπίδα του λαού μας».
Θεωρείται και όχι άδικα ως ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες όλων των εποχών καθώς μετέτρεψε την Ρωσία εκ νέου σε υπερδύναμη.
O B.Πούτιν θα παραμείνει στην προεδρία της Ρωσίας ως το 2024, οπότε θα είναι 71 ετών.
Όταν είχε ερωτηθεί αν προτίθεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα μετά το 2024, ο Ρώσος πρόεδρος είχε απαντήσει: «Θα κάνετε πλάκα! Τι να κάνω; Να μείνω εδώ ως τα 100; Όχι».
'Αλλωστε για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική μεταρρύθμιση, καθώς το ρωσικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει σε κάποιον θα διεκδικεί περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Ρώσος πρόεδρος ενδέχεται να εκμεταλλευθεί τα επόμενα έξι χρόνια για να προετοιμάσει τη διαδοχή του. Όμως προς το παρόν δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για το ποιον σκέφτεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει παραμείνει στην κορυφή της εξουσίας της Ρωσίας για 18 ολόκληρα χρόνια είτε σαν πρόεδρος (για 14 χρόνια) είτε σαν πρωθυπουργός στο διάστημα 2008-20012.
Όταν ανέλαβε την Ρωσία του Μ.Γέλτσιν, η χώρα βρισκόταν υπό διάλυση, κοινωνική αποσάθρωση και οικονομική καταστροφή.
Pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου