08 Ιουλίου 2018

Προκλητικός ο τυφλός επαίτης (που έγινε υπουργός με πολιτική απάτη) για τα Σκόπια: 149 χώρες την είχαν αναγνωρίσει ως «Μακεδονία» και εμείς το είχαμε κρυφό καμάρι



Τίτλος: Ε.Δ.Ο fyllokaiftero
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης» δήλωσε από την Κέρκυρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ αναφέρθηκε στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ και σχολίασε και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ζόραν Ζάεφ.
«Πιστεύω ότι στη χώρα μου όλοι είμαστε πατριώτες. Ο καθένας ίσως με διαφορετική προσέγγιση και καμιά φορά με λίγο θυμικό παραπάνω από κάποιους άλλους, άρα καταδικάζω κάθε έννοια που έχει να κάνει με αναφορές σε προδοσίες και τέτοιου είδους φαιδρότητες. Η κυβέρνηση αυτή και με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, για πρώτη φορά τα σύνορα αυτά καθίστανται διεθνή. 149 χώρες είχαν αναγνωρίσει τη χώρα αυτή σαν Μακεδονία και μείς το είχαμε κρυφό καμάρι. Η ίδια προσπάθεια θα γίνει και με τη συζήτηση που γίνεται για να επιλυθούν τα ζητήματα και με την Αλβανία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης. Και αυτό έκαναν όλες οι κυβερνήσεις . Αυτό θα κάνει και αυτή η κυβέρνηση. Δεν είμαστε ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο πατριώτες, οι μεν από τους δε. Νομίζω περισσεύει η υποκρισία. Πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα γιατί τα προβλήματα της Ελλάδας αλλού είναι, είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Όταν θα τεθούν αυτές οι συμφωνίες σε ισχύ, θα κλείσουν όλες αυτές οι ιστορίες, διότι η χώρα αυτή και θέλω να το καταλάβουμε αυτό με ειλικρίνεια όμως και με ηρεμία. Όταν αναγκάζεις μία χώρα να αλλάξει το όνομά της, διότι 149 χώρες την ονοματίζουν Μακεδονία και τώρα θα είναι Βόρεια Μακεδονία και όταν αναγκάζεις μία χώρα να αλλάξει τα σύμβολά της και το Σύνταγμά της, ας έρθει κανείς στη θέση και αυτών των ανθρώπων για να μη λέμε εύκολες κουβέντες. Στο κάτω- κάτω 27 χρόνια κυβερνούσαν όλοι την Ελλάδα, ας το είχαν λύσει. Τι κάνανε; Το ότι αφήναν εκκρεμότητα ωφελούσε την Ελλάδα; Όσο καθυστερούμε αυτά τα ζητήματα και της Κύπρου και αυτές τις εκκρεμότητες, κάθε φορά που επιχειρούσε η Ελλάδα και αποτύγχανε , την επόμενη φορά ξεκινούσε από χειρότερο σημείο. Αυτή είναι η αλήθεια και αν το αμφισβητεί κάποιος να μου το πει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής .

Την ίδια ώρα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και την ισχύ του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεσήμανε ακόμη μία φορά τα οφέλη του ενώ επέρριψε ευθύνες στα άλλα κόμματα που δε το ψήφισαν.
«Το μεταφορικό ισοδύναμο επιχειρεί να προσαρμόσει το κόστος μεταφοράς δια της θαλάσσης με εκείνο της ξηράς. Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει μία οργανωμένη για πρώτη φορά προσπάθεια, προκειμένου να διεκδικήσουμε πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για πρώτη φορά συνιστάται παρατηρητήριο για την υλοποίηση και αποτελεσματικότητα του μέτρου. Πρόκειται για ένα σημαντικό νομοθέτημα, που υλοποιεί και ικανοποιεί υποσχέσεις δεκαετιών και προσδοκίες των πολιτών. Αυτή τη στιγμή είναι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα Διάταγμα που για πρώτη φορά επεκτείνει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου σε όλα τα νησιά της χώρας. Είναι θέμα ημερών να δημοσιευτεί το Διάταγμα, που θα παρέχει δυνατότητες στη Γ. Γ. Αιγαίου ώστε να υλοποιεί προγράμματα σε όλα τα νησιά της Ελλάδας. Με θλίψη είδα ότι τα κόμματα δε το ψήφισαν στη Βουλή. Χρησιμοποιούσαν το Μεταφορικό Ισοδύναμο μόνο στα προεκλογικά τους προγράμματα» είπε ο κ. Κουρουμπλής,

Ο υπουργός Ναυτιλίας έφτασε στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ενώ χθες εγκαινίασε το νέο λιμενικό τμήμα στην Πάργα και το βράδυ επισκέφτηκε τους Παξούς.


ΠΗΓΗ

Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου