08 Ιουλίου 2018

Αλεξανδρούπολη: Χιλιάδες λαού μπροστά από την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρος» ζήτησαν την υπεράσπιση της Μακεδονίας




Αλεξανδρούπολη: Χιλιάδες λαού μπροστά από την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρος» ζήτησαν την υπεράσπιση της Μακεδονίας

Χιλιάδες  λαού συμμετείχαν σήμερα σε μαζική διαδήλωση κατά της εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σλάβους και τους Αλβανούς των Σκοπίων στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των συνεχών διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Στη διαδήλωση μετείχαν τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές, οι οποίοι αφού διέσχισαν την παραλιακή λεωφόρο της πόλης πέρασαν στη συνέχεια μπροστά από την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρος»  στο στρατόπεδο αντιστράτηγου Κων. Μαζαράκη εκφράζοντας την οργή για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια, φτάνοντας στον φάρο.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε μέσω διαδικτύου, χωρίς να υπάρχει επίσημος διοργανωτής ή στήριξη από κάποιο πολιτικό κόμμα.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση πάντως ήταν η άρνηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης να στηρίξει τη συγκεκριμένη διαδήλωση, ενώ όπως αναφέρεται θα εκφράσει τις θέσεις του για τη συμφωνία στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι πολίτες.

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση





Πορεία και στη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα νέα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα από 500 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ξεκίνησαν από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου για να διαδηλώσουν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πορεία θα περάσει από τα γραφεία των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία των ΙΧ ανάλογα με τα σημεία στα οποία βρίσκεται η πορεία.
Pronews.


Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου