08 Ιουλίου 2018

Ο Γ.Α.Π το πρώτο μνημονιακό καθήκι που κατέστρεφε την Ελλάδα ειναι : Υπέρ της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας - Ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ


ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Γ.Παπανδρέου: Υπέρ της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας - Ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”, τοποθετείται για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη δημιουργία ενός ενιαίου κεντροαριστερού μετώπου. 

Μιλώντας ειδικά για την Ελλάδα και ειδικότερα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι τα αμείλικτα ερωτήματα που αναδύονται είναι “εάν η Ελλάδα μπορεί μόνη να είναι ασφαλής ή μήπως η ασφάλεια έρχεται αν εμείς και οι γείτονές μας ανήκουμε στους ίδιους υπερεθνικούς φορείς, ταγμένοι στην ειρήνη με σύμπτωση κινήτρων και κατεύθυνσης”.

Επιπλέον αναρωτιέται εάν “η θέση της Ελλάδας ισχυροποιείται από διασπασμένα Βαλκάνια ή μήπως μπορούμε να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας μιλώντας με τους γείτονές μας για να αποκτήσουμε κοινή φωνή σε όσα μας ενώνουν”.
Και συνεχίζει: “Ποιος μπορεί πραγματικά και ψύχραιμα να πείσει πως αντί της συνεργασίας των λαών μας πρέπει να πάμε σε αντιπαραθέσεις και με τι σχέδιο; Να επιτεθούμε κάποια στιγμή εμείς, όπως λένε και υπαινίσσονται οι ακροδεξιοί, είτε κλίνουν προς τη ΝΔ, είτε προς τον κυβερνητικό εταίρο; Δεν είναι καιρός για αστειότητες -τα προβλήματα είναι μεγάλα και πιεστικά” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γ. Παπανδρέου: Υπέρ της δημιουργίας ενός προοδευτικού μετώπου
Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι “οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αποτελέσουν τον καταλύτη για τη συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων”. Προσθέτει ότι αν η συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων είναι εθνικά αναγκαία, “η συνεργασία και ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων είναι, πέρα από αναγκαία, εγγύηση για μια βιώσιμη πορεία από την οποία έχουν ανάγκη οι Έλληνες και η χώρα”.

Τέλος, με αφορμή το θέμα του φετινού Συμποσίου της Σύμης “Δαμάζοντας την παγκοσμιοποίηση: η ατζέντα για τα επόμενα είκοσι χρόνια” ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι “η Ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά πρέπει να διαφυλάξει κατακτήσεις, αλλά να τολμήσει αλλαγές βαθιές που να καταστήσουν την ΕΕ Ευρώπη των πολιτών”.
Pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου