09 Απριλίου 2019

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ -Στο εδώλιο η 82χρονη Πόντια γιαγιά που πουλούσε χόρτα στο κέντρο της Κατερίνης

  • Στο εδώλιο η 82χρονη Πόντια γιαγιά που πουλούσε χόρτα στο κέντρο της Κατερίνης
    Η 82χρονη Παρθένα (Νόπη) Αλχαζίδου μαζί με τον γιο της Αναστάσιο (πηγή: Facebook / Αλχαζίδης Αναστάσιος)
Ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης θα πρέπει να παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου η Παρθένα (Νόπη) Αλχαζίδου από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, η 82χρονη που πιάστηκε να πουλά 6 κιλά χόρτα στο κέντρο της Κατερίνης. Όπως συνέβη και με την 90χρονη που πωλούσε τερλίκια σε λαϊκής της Θεσσαλονίκης, και αυτή τη ηλικιωμένη κλήθηκε να πληρώσει διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ, χρήματα τα οποία κατέβαλε.

«Αυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα μου η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα την καλούσαν στο δικαστήριο, αφού δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα μετά τον σχετικό νόμο που ρυθμίζει θέματα μικροπωλητών και λαϊκών αγορών που ψηφίστηκε το 2017», είπε στο protothema.gr ο γιος της Πόντιας γιαγιάς, Αναστάσιος Αλχαζίδης.
Η 82χρονη, σύμφωνα με τον γιο της, σκοπεύει να παραστεί κανονικά στο δικαστήριο αλλά χωρίς δικηγόρο διότι πιστεύει ότι το δίκιο είναι με το μέρος της, «ευελπιστώντας πως η λογική και η ηθική θα υπερισχύσουν του γράμματος του νόμου». Αν και, όπως έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, οι αστυνομικοί εφόσον υπήρξε καταγγελία ήταν υποχρεωμένοι να πάνε επί τόπου για να εφαρμόσουν το νόμο, ευχήθηκε να γίνει το ίδιο και σε όλες τις άλλες καταγγελίες «ιδιαίτερα όταν αφορούν σημαίνοντα πρόσωπα».
Ο Αναστάδιος Αλχαζίδης σημειώνει ότι η μητέρα του όντως αρνήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο τμήμα «διότι εκείνη τη στιγμή ένιωθε πως δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα, και εν πάση περιπτώσει θιγόταν η αξιοπρέπειά της».
Ακόμα, τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο η 82χρονη στήριξε τα εγγόνια της που υπηρετούσαν τη θητεία τους στον Έβρο όταν ο πατέρας τους ήταν άνεργος. «Φυσικά είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την Ελληνίδα μάνα και νιώθω ευλογημένος που αυτή η μάνα με έφερε σε αυτόν τον κόσμο», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου